Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2015 15:23 - Фолксваген Голф 7 ЖТИ Перформансе
Автор: gumi64 Категория: Бизнес   
Прочетен: 569 Коментари: 0 Гласове:
0



Intro
Новото седмо автоморги (да седмо и вече говорим за осмо, OMG ще свършат латинските цифри) поколение е по-ново, отколкото предполагате, но сигурно вече го знаете, както и, че е по-добрата и евтина алтернатива на Audi A3. GTI покрива стандартите за спорт в този клас и очаквано се конкурира с обичайните заподозрени – бързото Renault и бързия Ford.

Различното
Вземете един добър автомобил. Не, не говорим за размер на багажника, място за краката отзад и навигация с добър интерфейс. Golf VII така или иначе ги има. Говорим за инженерен know-how. Здрави двигатели, последна еволюция на кутията с два съединителя, дело на тези, които я измислиха, лека конструкция, добра база и оптимално разпределение на теглото. Сега добавете 2-литров мотор с 230 к.с., диференциал с електронен блокаж на предната ос, 6 предавки по-бързи от светлината, алуминиеви педали и палци за скоростите, спортни седалки и фантастично окачване. А да, карирани седалки и голф топка на скоростния лост. Те не се променят.

Не се променя и чувството, когато прекрачиш прага на ново GTI. Ставаш с 1/8 немец, изрусяваш се естествено, имаш мускули, местиш се в по-хубавия квартал на Бохум и слушаш немски рап.

На пътя
В корените си остава Golf. Предназначен е за масовия потребител и именно там се крие ключа към G-точката на Volkskwagen. Той не тропа по дупките, вози добре и притежава изключителни качества на средностатистически автомобил, ама по-така. И все пак ще ви погъделичка ли там долу, ‘дето двата крачола стават един? Ако сте онзи хардкор фен, едва ли… Ще търсите Focus RS на 50 000 км и сигурно тук ще сбъркате.

2-литровият мотор ускорява тежащия 1402 кг до 100 км/ч за 6.4 секунди и може да го прави по цял ден, на всеки светофар с launch контрол. Припукването от двете тръби в двата края на задната броня влиза в стандартното оборудване. Това, което няма да откриете там е 6-степенната DSG кутия с два съединителя. Тя ще добави 20 кг към общото тегло, но повярвяйте ни: Искате я. Тя сменя предавките с бързината на S-tronic в R8 V10 Plus. Металните палчета правят ювелирния, технократски волан завършен и живота в задръстванията на София в песен.

В миналото не свързвахме Golf със спорт  авточасти . Всички до един страдаха от тежки предници и подобно на A3-ките от края на 90те се превърнаха в мечтата на този тунинг спортист, който предпочита спринт за време, но не и маратон с много завои. Недозавиваше. Благодарение на MQB платформата, по-лекия двигател изместен с няколко сантиметра (километри в автомобилния бизнес), използването на нови преси за купета, Golf GTI Performance завива отлично и с учудващо сцепление. За да елиминарете всякакво съмнение ви трябват и хубави гуми, които с 230 коня на предните гуми се износват бързо и сменят често. Със серийните Continental Pro ще сменяте посоката на движение като в електрона игра.

С две думи. Обича да се движи бързо, но не и да хулиганствате с него до краен предел. Все пак трябва да вози четири човека и техния багаж за уикенд. Дори тогава обаче няма да достигнете лимита на съвестното пътно поведение. Не и преди да ви сръчкат с молба да се държите прилично.

Минусите
Volkswagen не прави само GTI-та. Прави Sportvan (новото Plus) и Polo с функциите на приспивателно. Oще сега трябва да се сте наясно, че ESP-то никога няма да бъде напълно Off. Ръчната не е ръчна, а електронна  гуми , която не взима завои в квартала с вратите напред, а замества единствено дървеното трупче на наклона пред гаража.

 

Скромността. Няма да е изненада, ако го сбъркате за 1.6 TDI. Подобно на предишното поколение външните GTI белези се изчерпват с нови брони и джанти, като за последното дори ще трябва да доплатите.

Имиджът, но него няма да коментираме.

Става или не?
48 000 лева. Най-малко толкова струва последното GTI. За пълното удоволствие от четири врати, DSG и 230-те коня на Performance трябва да се разделите с 55 000 лв. Едно пиле ни казва, че може да си тръгнете от шоурума с по-добра сделка, че и бонус екстри почти като в Европа. Дерзайте, защото този път GTI е на равен старт с конкурентите, отново актуален и наистина СТАВА. Както се казва… легенда не се раждаш, легенда ставаш.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gumi64
Категория: Бизнес
Прочетен: 163697
Постинги: 249
Коментари: 2
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930