Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2015 15:47 - Не Случайния Мерцедес МЛ 350
Автор: gumi64 Категория: Бизнес   
Прочетен: 2253 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

На пътя, новият ML е точно толкова добър, колкото и конкурентните оферти на BMW и дори Porsche, а извън него ще успее да притисне кола като Land Rover. Освен това, в последното си издание, новият ML е по-добър от предшественика си в почти всяко едно отношение. С изключение на едно – външният вид.

Жалко, че този автомобил изглежда странен. Профилът на ML e толкова фрашкан с метал, че дори 19 – 20 цоловите джанти изглеждат някак дребни. Готината закачка с оформянето на задния калник е като баровска визитка за E, S и класите, но приложена върху висок всъдеход иавтоморги , някак не успява да направи подобно впечатление.

Под тенекиите обаче, Mercedes-Benz ML 350 е много по-убедителен. Този автомобил е фрашкан с комбинация от системи, които умеят практически всичко. Технологиите са толкова много в тази кола, че коректното им функциониране изисква изчислителната мощ на средно голям компютър.

Интериорът винаги е бил слабо място на ML. Определено постен и много по-близо до функционалността на С-класата, отколкото до разкоша на S-класата. В най-новото издание на ML виждаме качествен скок напред и нагоре. Както по отношение на дизайн, така и на материали. Кожа (изкуствена) покрива таблото и вратите, внушавайки лукс. Великолепният нелакиран фурнир допълва с създава истинско премиум усещане. То обаче автоматично се разваля от твърдата пластмаса, която обгръща 15 сантиметровия екран на Command системата. Ако я натиснете с пръст ще видите, че тя поддава повече от необходимото. Шансовете след години това да се превърне в проблем не са високи, но оставя неприятно впечатление.

Инструментите са подредени по типичния за Mercedes начин. Богато и прегледно. Лостът, с който се контролира 7-степенната автоматична трансмисия отново е на кормилната колона, което издава американския произход на автомобила. Мнозина биха сметнали това за недостатък, но този лост управлява един от най-добрите автоматици в индустрията. Способен да прескочи до 4 предавки наведнъж, за да осигури екстремно спиране, ръчно управление с лостчета зад волана и интелигентна смяна на предавките в зависимост от силата, с която се натиска газта.

Същото може да се каже и за двигателя. На наше разположение е Mercedes-Benz ML 350 BlueTEC. Това означава бензинов V6 мотор, който предлага доволните 258 к.с. и изключителните 650 Нм въртящ момент. Те са повече от достатъчни, за да теглите тежка каравана с няколко легла, самостоятелна тоалетна и добре натъпкан мини-бар. Истинската изненада обаче идва от ефективността на този двигател. В комбинация със старт-стоп системата, той може да се отплати с учудваща икономичност. Градски разход под 10 л. за бензинов всъдеход? Възможно. Извънградски под 7? Отново е възможно. Инженерите на Mercedes-Benz постигат това за автомобил с тегло от над 2 тона (2175 кг., празен).

Отличната шумоизолация в купето не дава много информация за това, което се случва с двигателя и неговите гуми. Неговият темперамент става доловим само при по-рязка игра с педала на газта. Тогава 3 литровият V6 може да запише ускорение от 0-100 км./час за 7,4 сек., което е добро постижение. Максималната скорост от 224 км./час не може да ни впечатли, но е напълно достатъчна за автомобил като новият ML. Който се нуждае от повече, винаги може да се обърне към AMG модификацията, която …

На пътя, двутонната каляска има отлично поведение. Насилието в завоите отговаря със слаба склонност към недозавиване. Стабилността е отлична за толкова висок и тежък автомобил. Въздушното окачване Airmatic (екстра) може да бъде надградено със система за активно завиване, която контролира стабилизиращите щанги. Така новият ML получава екстра стабилност в завой, която може да бъде незаменима в критична ситуация.

Извън пътя, този Mercedes може да се представи великолепно в комбинация с On&Off Road пакета. Той включва възможност за 100% блокировка на предния, задния и централния диференциали, демултипликатор, ръчен режим на трансмисията и контролирано спускане при големи наклони. Новият ML има всичко, от което един модерен офроудър се нуждае.

Става или не?

Определено. Това е много добър автомобил във всяко едно отношение без да е истински изключителен в нито в едно. Тази амалгама със сигурност ще се харесва, особено в комплект с трилъчата звезда върху предния капак. Въпреки, че отиващото си поколение ни беше по-симпатично като дизайн, този ML определено е по-добър от предшественика си. Mercedes-Benz далеч не са случайни играчи в бизнеса с луксозните всъдеходи и новата им кола го доказва. Можете да се убедите и вие срещу сума от порядъка на 70 хил. евро с включен ДДС. Срещу тях ще получите много. Включително поставки за чаши, които охлаждат (до 8 градуса) или поддържат топли (до 55 градуса) вашите напитки.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gumi64
Категория: Бизнес
Прочетен: 163286
Постинги: 249
Коментари: 2
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031